Україна

Авіакомпанія Wizz Аir відкрила базу у Львові

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air відкрила другу в Україні базу з місцем розташування в міжнародному аеропорту “Львів” імені Данила Галицького, інформує 1NEWS.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України в середу ввечері, в липні компанія буде виконувати п’ять нових рейсів із Західної України, зокрема, зі Львова в Біллунн (Данія), Таллінн (Естонія), Лісабон (Португалія), Гамбург (Німеччина) і Щецин (Польща).

Wizz Air також планує розширити маршрутну мережу, відкривши рейси з Харкова в Таллінн і Берлін.

“Українська авіагалузь потребує якнайшвидшого відновлення для стабільного подальшого функціонування і зростання. Тому дуже приємно, що як і українські, так і провідні міжнародні авіакомпанії не втрачають оптимізму під час коронакрізи, а навпаки, шукають нові можливості для розвитку, відкриваючи нові популярні напрямки. Wizz Air є провідною лоукост-компанією, яка однією з перших зайшла на український ринок ще в 2008 році”, – зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Очікується, що відкриття нової бази Wizz Air принесе Львову понад $ 100 млн інвестицій в 2020 році і створить понад 30 робочих місць.

“Переконані, що інвестиції у відкриття бази і нових маршрутів стимулюватимуть розвиток місцевої економіки, авіації і туризму”, – заявив директор з постачання і логістики Wizz Air Андраш Себок (Andras Sebok).

Зі свого боку, генеральний директор аеропорту “Львів” Тетяна Романовська зазначила, що з аеропорту вже відкриті 17 напрямків у різні міста Європи.

“Ми дуже вдячні Wizz Air, яка під час кризи перша відкрила рейси зі Львова. Авіакомпанія зараз не тільки відновлює існуючі напрямки, а й збільшує маршрутну мережу. Вітаю сьогодні всіх нас із появою п’яти нових напрямків зі Львова до Гамбурга, Талліна, Біллунна, Лісабона і Щецина. Чекаємо відкриття Європи для українських туристів вже в липні”, – заявила вона.

За інформацією міністерства, з 2008 року Wizz Air перевезла понад 11 млн пасажирів в / з українських аеропортів. Зараз Wizz Air пропонує перельоти за 71 маршрутом у 13 країн з п’яти українських аеропортів.

 

 

 

Back to top button