Україна

Авіакатастрофа МАУ: найближчим часом іранська влада передасть до суду обвинувальний акт

Глава судових органів збройних сил Ірану Шокролла Бахрамі заявив, що військова прокуратура завершила велике розслідування катастрофи українського літака МАУ, інформує 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Бахрамі в суботу, 20 лютого, повідомив, що справа знаходиться в процесі складання обвинувального висновку.

Він додав, що судовий розгляд починається після попереднього процесу за участю в суді підсудних і сімей загиблих.

10 лютого стало відомо про аудіозапис, на якому, ймовірно, міністр закордонних справ Ірану обговорює можливість того, що знищення рейсу PS752 було навмисним актом.

Нагадаємо  Іран у справі про збитий літак МАУ висунув звинувачення десяти фігурантам.

Як відомо , 8 січня 2020 року – через п’ять днів після вбивства генерала КВІР Касема Сулеймані в аеропорту Іраку – в столиці Ірану український літак МАУ збили військові Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР), коли той вилітав з аеропорту Тегерана. В результаті загинули 176 осіб, зокрема, український екіпаж.

11 січня 2020 року Іран визнав, що збив пасажирський літак авіакомпанії МАУ. До цього нібито привів людський фактор: військові помилково прийняли авіалайнер за ворожу ціль після удару американського безпілотника, в результаті якого загинув високопоставлений іранський військовий генерал в Іраку.

У липні 2020 року в Ірані заявили, що катастрофа Boeing компанії “Міжнародні авіалінії України” була викликана неправильною настройкою системи протиповітряної оборони.

Іран затягував з наданням інформації та рішенням про компенсацію сім’ям загиблих. Іран передав Франції “чорні скриньки” літака МАУ тільки влітку. Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін розповів, що розшифровані дані підтверджують, що було “незаконне втручання в літак”.

30 грудня стало відомо, що Іран виділить $ 150. 000 сім’ям кожної з жертв катастрофи рейсу PS752 (літака МАУ). Канаду не влаштовує така пропозиція Ірану.

31 грудня 2020 року Іран “з п’ятої спроби” передав Україні проект технічного звіту про причини катастрофи літака МАУ в Тегерані.

 

 

 

 

Back to top button