Україна

Авдіївка не єдина. Де Росія хоче пробити оборонуСюжет


Авдіївка не єдина. Де Росія хоче пробити оборону

Російські війська намагаються повернути один з важливих логістичних центрів в Харківській області.

Армія РФ відновила наступ на позиції Сил оборони України в Харківській області. Зокрема, зараз головна мета ворога – повторно окупувати Куп’янськ. Як відомо місто є важливим логістичним центром на сході нашої держави. Яка ситуація зараз на цій ділянці фронту читайте в сюжеті Кореспондент.net.

ЗСУ спостерігали за підготовкою росіян

Ситуація на Куп’янському напрямку почала загострюватися ще на початку жовтня, каже начальник служби зв’язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. За його словами, зараз ворог прагне знову захопити території, звідки їх торік вибили Сили оборони. Однак цей план росіян не став для ЗСУ сюрпризом.

“На Куп’янському напрямку ми спостерігали за ворогом, ми бачили його підготовку, бачили, що ворог збирає свої сили, ресурси. Ми так само до цього готувались, укріплювались, підтягувались так само резерви”, – зазначив Фітьо.

Ситуація на цьому відрізку фронту є однією з найгарячіших: тут росіяни постійно залучають авіацію, атакують дронами-камікадзе, здійснюють артилерійські та мінометні обстріли.

Утім, за словами Фітьо, українські захисники також у боргу не залишаються. Тільки за 30 жовтня вони ліквідували 112 російських військових та 28 одиниць військової техніки, зокрема п’ять танків та чотири бойові броньовані машини окупантів.

Обстріли та евакуація

Те що росіяни перейшли в наступ вздовж лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна також повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Але аналітики звертають увагу, що підтверджень вдалого наступу в пропагандистських ЗМІ не публікували. Це також не підтверджують і українські військові.

В той же час голова Харсківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що Куп’янськ постійно перебуває під ворожими обстрілами, тому за останні дні з міста евакуювали 73 дитини.

“За останні дні евакуювали 73 дитини. Останніми днями фіксуємо збільшення інтенсивності ворожих обстрілів цивільних об’єктів Куп’янщини. Тому закликаємо людей і надалі прислухатися до рекомендацій та продовжувати убезпечувати себе та своїх дітей”, – написав Синєгубов.

“Успіхів ворог немає”

На ситуацію біля Куп’янська відреагував і Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський. Він зазначив, що на цьому напрямку дійсно гаряче, але “стратегічних успіхів ворог не має”.

“Мета росіян зрозуміла – вони хочуть знову окупувати місто. Сили оборони дають гідну відсіч російським окупантам, зривають їх спроби просуватися вперед”, – написав Сирський.

Зазначимо, для російського командування стратегічно важливим є залізничний пункт Куп’янськ-Вузловий, через який під час окупації здійснювалося логістичне постачання провізії та боєприпасів. Саме тому ворог намагається повернути місто, штурмуючи позиції українських захисників.


 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button