Україна

Росіяни вбили братів-близнюків і їхнього друга

Росіяни вбили братів-близнюків і їхнього друга

Фото: Соцсети

Євген і Богдан Самодії, які загинули від рук російських військових

10 червня Богдану і Євгену мало виповнитися по 18 років. Близнюки навчалися на електриків, а їхній друг Валентин був студентом університету.

 

Серед убитих російськими військовими мешканців Чернігівщини – двоє 17-річних братів-близнюків Євген і Богдан Самодії і їхній 18-річний друг Валентин Якимчук. Про це написала авторка блогу “Їх убила Росія” Аліна Боднар.

 

Трагедія сталася 14 березня в селі Мохнатин. Українські військові атакували колону російських військ, і їхні машини роз’їхалися до найближчих сіл. Мохнатин росіяни не зайняли, але проїжджали його вулицями на танках. Саме в цей час брати разом із другом йшли по селу.

 

“Діти просто йшли по дорозі. Рашистам здалося, що вони передають дані про них телефоном. І вистрілили по них”, – повідомила координатор проекту Очі Ірина Ярошинська.

 

За словами очевидців, Валентину знесло половину голови, а Євгену вистрілили в груди. Обидва померли на місці. Богдан зазнав поранення в живіт, він помер дорогою до лікарні.

 

Близнюки навчалися на електриків, а їхній друг Валентин був студентом університету.

 

10 червня Богдану і Євгену мало виповнитися по 18 років.

 

“Діти ж просто йшли. Але росіянам не потрібна причина, щоб вбивати українців. Росія не дала братам зустріти повноліття. Росіяни забрали життя в них, як у ще сотень українських дітей”, – пише Аліна Боднар.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button