Україна

Атака РФ: Десятки ракет, пуск дронів та “прильоти”Сюжет


Атака РФ: Десятки ракет, пуск дронів та прильоти

Росіяни вели обстріл України у два етапи: під ранок вони запустили “шахеди”, а потім – крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників.

Російські окупаційні війська 10 лютого завдали по Україні масованого удару. Обстріл армія РФ вела у два етапи: під ранок вона запустила іранські дрони, а потім – крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників.

Під удар потрапили Дніпропетровська, Хмельницька, Запорізька області та міста Харків, Кривий Ріг. Як уточнили в обласних військово-цивільних адміністраціях, ворог влучив по кількох об’єктах критичної інфраструктури. На місці “прильотів” виникли пожежі, є постраждалі.

Дніпропетровська область

Окупанти почали обстрілювати Дніпропетровську область ще з вечора 9 лютого. Спочатку росіяни запустили “шахеди”, а потім у хід пішли ракети.

“У Криворізькому районі є потрапляння в об’єкт енергетичної інфраструктури. Там серйозні руйнування. Поранено 46-річного працівника підприємства. Йому надали медичну допомогу – лікується вдома. Продовжуються роботи з ліквідації наслідків атаки”, – повідомив голова Дніпропетровської обласної державної військової адміністрації Сергій Лисак.

Крім того, за даними голови ОВА, у Піщанській громаді на дах двоповерхового будинку впали уламки ракети, почалася пожежа, яку вже загасили.

Вибухи також було чути у Кривому Розі. Голова ОДА Олександр Вілкул закликав громадян нічого не викладати у мережу.

Хмельницька область

Вночі окупанти обстріляли дронами-камікадзе Хмельницьку область. В результаті є влучання по об’єкту критичної інфраструктури Шепетівського району. Рятувальники швидко ліквідували пожежу. На щастя, внаслідок обстрілу ніхто не постраждав.

Пізніше, під час масованої ракетної атаки, ворог влучив в об’єкт критичної інфраструктури Хмельницької громади. Частина міста залишилася без електропостачання. Збої можуть бути і з водопостачанням.

Глава Хмельницької ОВА Сергій Гамалій також повідомив, що над областю Сили протиповітряної оборони України збили іранський “шахед” та крилату ракету.

Харківська область

Вісім людей отримали поранення внаслідок ранкового удару росіян по Харківській області. За словами голови ОВА Олега Синегубова, двоє постраждалих у тяжкому стані.

У самому Харкові зафіксовано близько 10 прильотів, окупанти обстріляли Слобідський район. Одна з ракет потрапила до складів, частина ракети – до приватного підприємства. Про це повідомили у обласній прокуратурі.

Також близько 10 години ранку ще один удар припав по критичній інфраструктурі міста. Сьогодні у Харкові можуть бути перебої зі світлом та іншими комунальними послугами.

Запорізька область

Під ранок росіяни завдали 17 ударів по Запоріжжю.

“За годину в місті зафіксовано 17 ворожих прильотів – це найбільша кількість з початку повномасштабного вторгнення. Виродки підступно атакували об’єкти енергетичної інфраструктури”, – написав секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Близько 10 години місто знову потрапило під обстріл, дві російські ракети влучили по Запоріжжі.

Львівська область

Біля села Козлів Золочівського району Львівської області російська ракета впала біля автобусної зупинки та не розірвалася. Рух трасою перекритий, на місці події працюють рятувальники та поліція. Про це повідомив голова ОВ Максим Козицький.

Також, як повідомив мер Львова Андрій Садовий, ППО знищила всі ворожі ракети, які були випущені по території міста та області.

“Світло частково є, частково немає”, – розповів Садовий.

У той же час міський голова зазначив, що ситуація може змінитися будь-якої миті.

Робота ППО

У Києві сили ППО збили 10 ворожих ракет. При цьому у Голосіївському районі столиці уламки однієї з них пошкодили автомобілі та дах приватного будинку.

“Є пошкодження електромереж. Постраждалих немає. Енергетики працюють над відновленням”, – повідомив мер міста Віталій Кличко.

Зазначимо, що про роботу ППО також повідомляють у Київській, Львівській, Вінницькій, Івано-Франківській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Полтавській, Харківській областях. Лише над Одеською областю наші захисники збили 13 російських ракет.

Проблеми зі світлом

Незважаючи на відмінну роботу ППО, у НЕК Укренерго повідомили про попадання в кілька об’єктів високовольтної інфраструктури у східному, західному, південному регіонах, що призвело до перебоїв із електропостачанням у деяких областях.

Міністр енергетики Галущенко повідомив, що сьогоднішнім ракетним обстрілом РФ пошкоджено об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтну інфраструктуру в шести областях. У багатьох регіонах запроваджено аварійні відключення. Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

Росіяни вже встигли показати, як сьогодні запускали ракети з енергетичної інфраструктури України.

“Зачепили” повітряний простір НАТО

Сьогодні російські ракети також були помічені у повітряному просторі не лише України. Як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, дві російські ракети перетнули кордон Молдови. А орієнтовно о 10.33 ці ж ракети перетнули повітряний простір Румунії, яка є державою-членом НАТО.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button