Україна

Атака дронів: стало відомо про відключення світла


Атака дронів: стало відомо про відключення світла

Через бойові дії та з інших причин на ранок у середу без світла залишаються майже 400 населених пунктів.

В результаті атаки російських ударних дронів є знеструмлення в Хмельницькій та Одеській областях. Про це повідомило Укренерго у середу, 6 березня.

“В Хмельницькій області через наслідки атаки було знеструмлено 30 населених пунктів, 14 425 споживачів. Тривають аварійно-відновлювальні роботи. На ранок залишаються знеструмленими 7 населених пунктів, 2 506 споживачів. В Одеській області через бойові дії знеструмлено 234 споживачі. Ремонтні бригади планують відновити енергоживлення протягом дня”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що в цілому нічна атака не завдала критичних наслідків для роботи енергосистеми. Дефіцит не прогнозується. Енергоблоки АЕС продовжують працювати з обмеженням потужності.

Україна прожовжує експортувати великі об’єми електроенергії в Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 13 316 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 723 МВт.

Незначний імпорт електроенергії обсягом 41 МВт·год здійснюється здебільшого у вечірні години зі Словаччини та Румунії.

Через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишаються 398 населених пунктів. Є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській та Харківській областях. Також залишаються знеструмленими споживачі в окремих районах Донецької, Запорізької, Сумської, Херсонської областей.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни атакували низку регіонів України “шахедами” і ракетами С-300. Загалом ворог запустив 42 дрони з чотирьох напрямків. Підрозділи ППО збили 38 БПЛА.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button