Україна

“ATACMS надихає”: Зеленський поговорив з Байденом


 ATACMS надихає : Зеленський поговорив з Байденом

Українців дуже надихнуло отримання ракет ATACMS, а ЗСУ успішно застосовують їх на полі бою, зазначив глава держави.


Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом. Однією з тем обговорень стали далекобійні ракети ATACMS. Про це повідомив глава держави у Telegram в четвер, 19 жовтня.
 
Зеленський подякував Байдену за виконання нещодавніх оборонних домовленостей.
 
“Українців дуже надихнуло отримання ракет ATACMS, а наші воїни успішно використовують їх на полі бою. Обговорили подальше посилення наших далекобійних можливостей”, – наголосив президент.

Глава держави також подякував президенту США і за нещодавній візит спецпредставника з відновлення України Пенні Пріцкер, під час якого розпочалися переговори щодо використання російських активів.
 
Також під час обговорень лідери торкнулися закону про політично значущих осіб, який ухвалила Верховна Рада. Він необхідний для просування реформ та початку переговорів щодо вступу до Європейського Союзу.
 
Зеленський розповів, що обговорив з Байденом просування формули миру і привітав рішення США про участь свого спецпредставника у наступній зустрічі радників на Мальті наприкінці жовтня.
 
“Україна вдячна за життєво важливу та стійку підтримку з боку США у нашій боротьбі за свободу та проти російської агресії”, – резюмував глава держави.

Нагадаємо, у ніч на 17 жовтня ЗСУ завдали ударів по аеродромах поблизу Бердянська та Луганська. Сили спецоперацій повідомили, що було пошкоджено злітно-посадкові смуги аеродромів і уражено дев’ять гелікоптерів, спецтехніку, пускову установку ППО та склад боєприпасів.

Росіяни заявили про удар ракетами ATACMS. Пізніше американські ЗМІ повідомили, що Україна справді запустила ATACMS, а у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський підтвердив це.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button