Україна

Астрономи зафіксували в космосі дивні спалахи

Італійські астрономи зафіксували дивні вибухи в космосі. Вони розповіли, що недавно виявили незвичайну активність дуже яскравого рентгенівського джерела, повідомляє 1NEWS з посиланням на Діалоги.

Світлові потоки посилювалися і тривали кілька годин, однак спалахи повторювалися з нерегулярною періодичністю.

Астрономи проаналізували об’єкт NGC 4559, який являє собою спіральну галактику, розташовану в сузір’ї Волосся Вероніки. У ній знаходяться яскраві джерела рентгенівських променів: X7 і X10. Дані були отримані за допомогою космічних апаратів XMM-Newton, NuSTAR, Chandra і Swift. Відзначається, що світлові потоки від джерела посилювалися в 5 разів протягом декількох годин. Коли об’єкт досягав максимальної яскравості, астрономи фіксували надвисоку активність спалахів, чого ніколи раніше не спостерігали.

Також астрономи підкреслили, що довгий час спостерігали за об’єктом і прийшли до висновку, що повністю відсутня періодичність виникнення. Астрономи вже висунули єдину версію того, що відбувається і відзначили, що такі спалахи можуть відбуватися через масштабні явища. Зокрема, вибух міг статися через поглинання речовини нейтронною зіркою або чорною дірою.

 

 

 

 

Back to top button