Україна

АрселорМіттал скоротив виробництво продукції

За підсумками 2020 року ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» скоротило виробництво чавуну на 6,9%, сталі – на 12,1% – до 4,9 млн тонн та 4,7 млн тонн відповідно. У 2019 році цих видів продукції було вироблено по 5,3 млн тонн, повідомляє 1NEWS з посиланням на дані оприлюднені на сайті підприємства.

Виробництво прокату торік скоротилося на 7,6% – до 4,3 млн тонн (у 2019 році було 4,7 млн тонн).

“Результати виробництва у 2020 році, безпрецедентно складному для усього бізнесу, виявилися все ж кращими за усі песимістичні прогнози. Рівень виробництва основних видів продукції – чавуну, сталі, прокату – дійсно істотно знизився, але при цьому вдалося досягти високих показників з видобутку руди та відвантаження залізорудного концентрату. За підсумками року виробничий план гірничого департаменту було перевиконано, чому посприяли як кон’юнктура ринку, так і модернізація дробильно-збагачувального комплексу”, – прокоментував генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо.

За його словами, швидке відновлення ділової активності у другому півріччі допомогло підприємству мінімізувати втрати у виробництві та відвантаженні готової продукції.

На підприємстві успішно освоїли виробництво нових профілів на дрібносортному стані №3, що дозволило оптимізувати роботу та зупинити дрібносортний стан №1.

“Ми виконали свої обіцянки у контексті екологічних зобов’язань – зупинили двохванний сталеплавильний агрегат №6 мартенівського цеху та вивели з експлуатації першу ділянку блюмінга. Триває робота з модернізації основних технологічних агрегатів, як, приміром, масштабна реконструкція другого агломераційного цеху”, – додав Лонгобардо.

Він висловив упевненість, що 2020 рік став поворотним для «АрселорМіттал Кривий Ріг» на шляху до оновлення потужностей та екотрансформації.

 

 

 

 

Back to top button