Україна

Армію США завдяки Україні озброюють модернізованою технікою – ЗМІ


Армію США завдяки Україні озброюють модернізованою технікою - ЗМІ

The Telegraph зазначає, що військова допомога Києву “окупається”: американським військовим передають нове озброєння.

США змогли забезпечити свою армію оновленою технікою, завдяки тому, що надають військову техніку Україні. Частину коштів, виділених Україні, спрямували на новітню технологію активного захисту Iron Fist. Про це повідомляє британська газета The Telegraph.

Зокрема, парк бронетехніки армії США дістав набагато швидше новітню технологію активного захисту Iron Fist. Фактично Пентагон передає Україні свою стару зброю, а замість неї одержує гроші з бюджету на закупівлю озброєнь нового покоління.

ЗМІ навів приклад передачі Україні старих бойових машин піхоти М2 Bradley. В обмін на передачу понад 200 М2А2 випуску 90-х років, армія США передали нові моделі Bradley M2A4E1 з конвеєра BAE Systems у Пенсільванії.

“Армія отримала фінансування на закупівлю М2А4Е1 за кожен Бредлі, переданий Україні”, – йдеться в управлінні бронетехніки армії США.

Нові машини було виготовлено з урахуванням того, як вони показали себе на полях Запоріжжя і Донбасу, додає видання. Зокрема, одна з головних новацій – це бортова система активного захисту Iron Fist (Залізний кулак), яка перехоплює в польоті ракети і безпілотники.

Згадана система раніше вже використовувалась в Ізраїлі, але саме з БПЛА її почали використовувати на війні в Україні, де дрони домінують на полі бою.

Нова модифікація є найбільш захищеним варіантом БМП Bradley, зокрема машина отримала систему активного захисту Iron Fist. Машина має  удосконалений приціл навідника та систему кліматичного контролю для десанту тощо.

Держдеп анонсував поставки нових озброєнь Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × five =

Back to top button