Україна

Армія РФ не просунулась на Донеччину – Гайдай


Армія РФ не просунулась на Донеччину - Гайдай

Військові РФ хотіли просунутися до Донецької області, перерізати автодорогу Бахмут – Лисичанськ, що проходить через Білогорівку, проте їм це не вдалося.

Українські військові стримують війська РФ на кордоні Луганської та Донецької областей. Окупантам не вдалося просунутися на Донеччину та перерізати дорогу Бахмут – Лисичанськ. Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Ми стримуємо ворога на кордоні Луганщини та Донеччини – окупанти зазнають значних втрат, у чому зізнаються самі. Росіяни щодня отримують наказ просуватися далі, не завжди його виконують, бо втрати в особовому складі дуже значні. У цьому зізнаються і полонені, і ті, хто спілкується з населенням у Лисичанську та Сєвєродонецьку. Тільки за час штурму Лисичанська у ворога тисячі загиблих та поранених. Так, сил і засобів у них значно більше, але українська армія краще підготовлена ​​та мотивована. З’явиться більше далекобійної зброї – перевага ворога в особовому складі буде нівельована”, – наголосив він.

За словами Гайдая, 5 липня військові РФ хотіли просунутися в Донецьку область, перерізати автодорогу Бахмут – Лисичанськ, що проходить через Білогорівку, проте їм це не вдалося.

“Поступово окупанту аукається і несвоєчасне підвезення боєприпасів – завдяки точності наших бійців, які за останні два тижні знищили кілька складів на окупованій території. Один із них днями палав у Кадіївці”, – заявив голова Луганської ОВА.

Нагадаємо, ЗСУ зупинили ворожий наступ біля Сіверська, в районі Спірного, неподалік Вершини, а також в районі Бахмута і Слов’янська.

Також повідомлялося, що розвідка Британії назвала майбутню ключову битву за Донбас.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button