Україна

Армія дронів за місяць вразила 136 танків та 270 гармат РФ


Армія дронів за місяць вразила 136 танків та 270 гармат РФ

Загалом за місяць уражено 793 одиниць техніки окупантів та знищено понад 340 самих окупантів.

Армія дронів за місяць з 4 вересня по 2 жовтня вразила 136 танків та 270 артилерійських систем різного типу. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його даними, загалом за місяць уражено 793 одиниць техніки окупантів та знищено понад 340 самих окупантів.

При цьому за останній тиждень Армія дронів вразила рекордну кількість російської артилерії – 69 систем і 17 самохідних артилерійських установок.

 

“Дрони кардинально змінили хід бойових дій, і нашим Збройним силам важливо мати перевагу над ворогом у кількості дронів, їхній якості та майстерності операторів. Ми пишаємося тим, що передали ударним ротам Армії дронів нові пікапи, аби оператори мали можливість оперативно і безпечно виїжджати на позиції і повертатися з бойових завдань цілими й неушкодженими”, – зазначив засновник Favbet і президент фонду Favbet Foundation Андрій Матюха, структури якого на постійній основі постачають силам оборони дрони та техніку.

Зокрема, позаминулого тижня повідомлялося, що Favbet передала ЗСУ 24 дрони та пікап, а загальна кількість авто, які отримали сили оборони від цієї компанії, склала 230 одиниць. Для самої армії дронів структури Favbet надали 53 пікапи.

На сьогодні в рамках програми Армія дронів укомплектувано 17 ударних рот БпЛА в складі бригад ЗСУ. У процесі комплектації – ще понад 50 ударних рот дронів. До кінця року планується укомплектувати понад 60 ударних рот, які знищуватимуть ворога на фронті за допомогою безпілотників.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button