Україна

АРМА передали понад 60 млн гривень організаторів грошових переказів із Криму


АРМА передали понад 60 млн гривень організаторів грошових переказів із Криму

Організатори схеми використали заборонені в Україні платіжні системи WebMoney, Qiwi, Мир та криптовалюти.

У розпорядження Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), було передано заарештовані кошти в іноземній валюті на понад 60 млн гривень. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у понеділок, 12 вересня.

“Кошти були вилучені під час обшуків в осіб, які організували протиправний механізм грошових переказів з тимчасово окупованої території АР Крим”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, організатори схеми – група осіб із Києва та АР Крим – використовували заборонені в Україні платіжні системи WebMoney, Qiwi, Мир та криптовалюти. Це дозволяло уникати оподаткування, здійснювати переказ коштів анонімно та залишатися поза моніторингом відповідних установ.

Одному з учасників групи повідомлено про підозру за статтею про незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їхнього виготовлення (ч.2 ст.200 КК України).

Слідство триває. Встановлюються інші особи, які причетні до злочинної діяльності, для притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, АРМА було передано активи агропідприємства на 4,6 млрд гривень. Це частина статутного капіталу підприємства, що належить громадянинові РФ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button