Україна

Арестович заявив про нову фазу війни

Арестович заявив про нову фазу війни

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Швидкого завершення війни з Росією не передбачається

Настає важкий етап “перемелювання один одного”, треба звикати, каже представник ОП.

 

Війна Росії з Україною входить у фазу, коли нічого сенсаційного не відбуватиметься, але бойові дії не припиняться. Про це у п’ятницю, 6 травня, заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович за підсумками 72-го дня російського вторгнення.

 

“Війна входить у рутинну фазу. Пару місяців мінімум буде час дрібних сенсацій або взагалі нічого не відбувається. Треба звикати, що це дуже важка фаза, коли йде перемелювання один одного”, – сказав він.

 

Спікер зазначив, що зараз найуспішніша ситуація на фронті складається у Харківській області.

 

“Наші війська просуваються на північ від Харкова, звільняючи населені пункти. До цього вони рухалися на схід від Харкова”, – пояснив Арестович.

 

Водночас на Луганщині ситуація ускладнюється, розповів він.

 

“У районі Сєвєродонецька, Рубіжного та Попасної ситуація ускладнилася. Сєвєродонецьк знаходиться під безпосередньою загрозою, Рубіжне під посиленою загрозою, Попасну зрівняли із землею, і питання, кому вона належить, вже чисто теоретичне”, – уточнив радник.

 

Проте, на його думку, в цьому районі є і позитивні зрушення: “Вести оточення з боку Ізюма не виходить, від Авдіївки взагалі нічого оточувати не виходить. Тому великий трикутник – Рубіжне – Авдіївка – Барвінкове – вже не в планах, а ось Луганську область вони намагаються (захопити – ред.), щоб хоч щось оголосити до 9 травня”.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button