Україна

Арестович заявив про наростаючу загрозу для Харкова


Росіяни відновили інтенсивний обстріл Харкова. Повертатися до міста зараз дуже небезпечно, вважає Арестович.

 

Цього тижня можливе погіршення ситуації в Харківській області, оскільки російські окупаційні війська нагромадили сили і можуть розпочати наступ у бік Харкова. Про це у понеділок, 20 червня, заявив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в ефірі Фейгін LIVE.
 
“Процитую президента. Він сказав учора, що тиждень буде історичним. Здебільшого він говорив це про голосування за прийняття про передачу Україні статусу кандидата в ЄС, але попередив, що на Харків наступатимуть і навколо Сєвєродонецька буде велика битва. І ось це угруповання, яке на півдні Бєлгородської області, не виключено, що почне рухатися цього тижня, і буде спрямоване у бік Харкова. Ми точно не знаємо, але виключати не можна, тому що вона досягла стадії операційної готовності”, – заявив він.
 
Арестович зазначив, що ворог продовжує рух на півночі області та здійснює ракетні удари по Харкову.
 
“Противник сьогодні намагався рухатися, умовно кажучи, на Старий Салтов, туди на Дергачі, у загальному напрямку на північ, на Російську Лозову точніше, і б’є по Харкову протягом дня і вчора бив різними засобами. Тобто Харків це класичне прифронтове місто, по якому наносяться удари, гинуть люди. Тому ще раз закликаю харків’ян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та йти в укриття одразу, берегти дітей, а по-хорошому вивезти дітей звідти, бо боюся, це надовго”, – сказав радник голови ОП.
 
Арестович наголосив, що ворогові не вдасться захопити Харків, проте високий рівень небезпеки для цивільних зберігається.
 
“Кордон поруч російський. Складна ситуація для нас. Тому президент і сказав, що можуть бути складності в районі Харкова для нас. Я впевнений, ще раз наголошу, що Харків їм не взяти, вони напевно навіть не намагатимуться особливо, але вогонь артилерія буде вести і це вкрай небезпечно для мирних жителів. Відповідно їм слід прислухатися до рекомендацій військової адміністрації”, – зазначив він.
 
Він також додав, що спроби створити проблеми Харкову пов’язані, зокрема з наступом ЗСУ на Херсонщині.
 
Раніше Олексій Арестович попросив не ігнорувати сигнали повітряної тривоги протягом найближчих чотирьох днів, а особливо в Києві на Печерську, де знаходяться “центри прийняття рішень”.
 
Також повідомлялося, що в Харківській області російський снаряд впав у водойму, де купалися двоє дітей. Внаслідок атаки вони отримали осколкові поранення.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet” rel=”nofollow” style=”margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background: transparent; text-decoration-line: none; color: rgb(198, 3, 4);” target=”_blank”>https://t.me/korrespondentnet
 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button