Україна

Арестович спрогнозував, коли ЗСУ можуть перейти у контрнаступ

Арестович спрогнозував, коли ЗСУ можуть перейти у контрнаступ

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович

Радник глави Офісу президента вважає, що все може змінитися в театрі бойових дій, як тільки в Україну надійде західна зброя.

Українська армія зможе повною мірою перейти у контрнаступ після того, як західна зброя надійде у достатній кількості. За темпами – це друга половина липня чи серпня. Із таким прогнозом виступив радник голови ОП Олексій Арестович в інтерв’ю DW.

“Лише після того, як західна зброя надійде у достатній кількості, щоб ми сформували щонайменше 4-5 повноцінних бригад, які зможуть перейти у наступ. За темпами – це друга половина липня або серпень”, – сказав Арестович.

Він також зазначив, що сьогодні українські захисники та захисниці вже ведуть окремі контрнаступи на півдні країни, але вони стануть інтенсивнішими, коли Україна отримає все, що їй потрібно.

“Якщо ми матимемо перевагу, яка дозволить звільнити Крим без втрат, то чому б і ні”, – додав Арестович.

Тим часом, міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що активні бойові дії між ЗСУ та російськими військами можуть завершитися до кінця 2022 року.

“Росія продовжує докладати зусиль щодо окупації всієї нашої держави. Поки неможливо передбачити, коли закінчиться війна, але мої оптимістичні прогнози, що це реально зробити ще цього року”, – сказав Резніков на Міжнародному форумі з безпеки в Братиславі.

Раніше повідомлялося, що на Заході обговорюються приблизні параметри плану припинення війни, які можна запропонувати Україні.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button