Україна

Арестович: Росія починає війну на виснаження

Арестович: Росія починає війну на виснаження

Російський окупант у захопленому Бердянську

Агресор розраховує, що хай хоч скільки Україні надходитиме західної допомоги, вона не зможе піти в контрнаступ, зазначив радник керівника ОП.

 

Російські військові переходять до війни на виснаження та намагаються не дати Україні накопичити запаси західної зброї для контрнаступу. Про це сказав радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в ефірі 24 каналу у середу, 4 травня.

 

 

 

“Всі чекали, що наступ на Донбасі буде раптовим і великим, але того не сталося. Вони просто кидають сили частинами, що є, з військової точки зору, дурістю. Для чого? Вони хочуть виснаження наших сил. Вони не хочуть, щоб ми встигли накопичити західну зброю у кількості, яка дозволить нам перейти в наступ. Вони постійно атакують, а ми витрачаємо західну допомогу”, – каже Арестович.

 

За його словами, росіяни намагаються підтягувати резерви, а також знищувати те озброєння, яке передає Україні Захід.

 

“Вони зараз перейдуть до тактики хвиль. Можливо, додадуть напрямків… Росія розраховує, що скільки б нам не надходило західної допомоги, ми не могли піти в контрнаступ. Тоді це означатиме, що конфлікт затягується, Україна просідає економічно, західна допомога не спрацьовує” , – каже радник керівника ОП.

 

Арестович вважає, що ця тактика ворога, зрештою, не спрацює.

 

“Я думаю, що цього не буде, що ленд-ліз однаково переможе. Але такі спроби можуть зайняти місяці, тому потрібно готуватися, що конфлікт буде довгим і тривалим”, – попередив він.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button