Україна

Арестович пояснив, чому оборона Лисичанська й Сєвєродонецька була успішною


Арестович пояснив, чому оборона Лисичанська й Сєвєродонецька була успішною

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович пояснив, чому оборона Лисичанська та Сєвєродонецька є успішною військовою операцією.

Радник глави Офісу президента (ОП) Олексій Арестович заявив, що оборона Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації – успішна військова операція.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі в понеділок, 4 липня.

“Її головними завданнями були: скувати основні сили противника, завдати їм втрат, виграти час для постачання західного озброєння та вдосконалення другої лінії оборони, створити умови для наших наступальних дій на інших ділянках фронту”, – розповів представник ОП.

Арестович наголосив, що наразі виконано всі завдання операції. Зокрема, на Донбас прибули Himars, Росія зазнала великих втрат в особовому складі, а друга лінія оборони зараз готова. Крім того, ЗСУ веде контрнаступальні дії на трьох ділянках фронту: під Вугледаром, на Запорізькому та Херсонському напрямках.

РФ, у свою чергу, теж веде наступ на трьох ділянках – Харків, Ізюм, Бахмут.

“Місяць тому ми вели на одному-двох, а вони, на п’яти. Одне з головних досягнень цієї операції – це зламаний червоноармійський стереотип “жодного кроку назад”, який вісім років за інерцією тяжів над нашою військовою думкою і коштував нам і Іловайська, і падіння ДАПу, 32-го блокпоста”, – зазначив Арестович.

За словами радника голови ОП, російська армія зазнала втрат, які роблять безглуздими будь-які досягнення.

“Взявши районний центр, втратили перспективу перемоги у війні. Лисичанськ ми повернемо”, – резюмував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що війська РФ ще не вийшли на адміністративний кордон Луганської області. Крім того, відомо, що окупанти кинули на Лисичанськ практично всі свої сили.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button