Україна

Арестович назвав умову для контрнаступу ЗСУ

Арестович назвав умову для контрнаступу ЗСУ

Україна гостро потребує озброєння

Якщо протягом найближчих кількох днів Київ отримає необхідне озброєння, ЗСУ зможуть завдати ворогові воєнної поразки.

Після отримання західного озброєння Україна має всі шанси перейти у контрнаступ і завдати воєнної поразки Росії. Про це у вівторок, 10 травня, заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

“У нас з’являється дуже непоганий шанс на завдання воєнної поразки російській армії на території України. Ми бачимо це щодо ситуації під Києвом, Черніговом, Сумами, де вони зазнали поразки і відійшли. Ми бачимо це під Харковом, де зараз наші війська наступають, а російські виводяться для того, щоб не бути оточеними та остаточно розгромленими”, – сказав експерт.

Він додав, що постачання мають бути здійснені протягом наступних кількох днів.

“Якщо західна зброя буде доставлена ​​в 20 числах травня, то Україна має шанс завдати ворогові поразки на нашій території. Тоді ми виграємо кілька ключових тижнів, для того, щоб встигнути випередити російську армію в її спробі відмобілізуватися. У нас з’являється шанс на контрнаступальні дії”, – уточнив Арестович.

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив українському колезі стабільну підтримку Вашингтона щодо передачі Києву необхідного озброєння для протидії російській агресії.

Байден підписав закон про ленд-ліз для України


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button