Україна

Арестович назвав причину погроз Росії щодо ЗАЕС


Арестович назвав причину погроз Росії щодо ЗАЕС

Окупантам не вдалося натиснути на Україну під час “зернових переговорів”, тож вони взялися за ядерний шантаж, вважає радник ОП.

 
Погрози російських військових висадити в повітря Запорізьку атомну електростанцію є черговою спробою Москви схилити Київ до переговорів. Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович в ефірі Фейгін Live у понеділок, 8 серпня.
 
“Я думаю, що вони виклянчують переговори. Це абсолютно очевидно для нас. Щодо зерна не вийшло, мовляв, давайте зробимо через ядерний шантаж. Але також не виходить… Ми не підемо на переговори з ними”, – сказав він.
 
На думку представника ОП, окупанти не наважаться підірвати ЗАЕС, оскільки “нікому від цього не легше”.
 
При цьому Арестович прогнозує, що погрози не пройдуть для РФ “просто так” – відповідна реакція міжнародного співтовариства обов’язково буде.
 
Нагадаємо, напередодні начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил Росії, командувач гарнізону ЗАЕС Валерій Васильєв заявив, що станцію заміновано, і якщо ЗСУ підуть на її штурм, росіяни можуть усе підірвати.
 
До цього і після окупанти обстрілювали станцію, звинувачуючи в атаках українську армію.
 
Президент України Володимир Зеленський закликає світову спільноту швидше реагувати на ситуацію із ЗАЕС, зокрема запроваджувати нові антиросійські санкції.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button