Україна

Арештович озвучив причини евакуації окупантів із Херсона


Арештович озвучив причини евакуації окупантів із Херсона

Радник Офісу президента вважає, що існує два можливі пояснення того, чому росіяни їдуть із Херсонщини.

Евакуація російських окупантів з Херсона є спробою зберегти піхоту для боїв за Донецьку області, або виведенням ключового персоналу для утримання плацдарму напередодні вирішальних битв. Про це заявив радник Офісу президента Олексія Арестовича в ефірі Фейгіна LIVE.

Він зазначив, що вже другу добу з Херсонської області тікають співробітники російських силових структур та представники “місцевої влади”.

“Вони справді евакуюються. З іншого боку, військ туди перекидають ще більше, ніж було, в основному “мобиків”, але було перекинуто й мотострілецькі підрозділи. Навіть пробували ходити в контратаки, нічого в них не вийшло”, – розповів радник.

За його словами, існує можливість того, що росіяни вирішили залишити Херсон, щоб урятувати останню боєздатну піхоту та задіяти її для захоплення Донецької області.

“Інший варіант – вони цією евакуацією хочуть вивести з-під наших ударів ключовий персонал і ключові організації, а плацдарм мають намір утримувати і далі для перемелювання нашої здатності наступати… Вони намагаються перейти в локальний контрнаступ і так далі. Ми зараз ведемо бойові дії щодо лінії фронту на утримання територій, але поки що ніде не наступаємо”, – пояснив Арестович.

Як повідомлялося раніше, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк також прокоментував евакуацію загарбників. За його словами, російські окупанти тікають із Херсона менш ніж через місяць після оголошення анексії українського регіону.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button