Україна

Арешт кримських татар – У Криму пройшли нові затримання – 1News

Кримські татари під будівлею незаконного суду в Бахчисараї
Кримська солідарність

Серед ззатриманих – журналіст та мати політвʼязня

У тимчасово окупованому Бахчисараї під будівлею незаконного суду відбулося масове затримання 15 кримських татар, які прийшли підтримати делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова. Про це повідомляє “Кримська солідарність” у Facebook.

Зазначається, що серед затриманих – журналіст “Кримської солідарності” Азіз Азізов та мати політвʼязня Сейрана Салієва – Зодіє Салієва. Кореспондента схопили в прямому ефірі.

За словами людей в автозаку, російські поліцейські зачитали їм на вулиці ухвалу, люди прислухалися і стали на достатню соціальну дистанцію. Але попри це оперативники провели їх в автобус поліції.

1News за темою: У Криму ФСБ затримала чотирьох кримських татар після обшуків

Затриманих відвезли до відділку поліції окупантів для складання адміністративних протоколів. Там Зодіє Салієвій стало зле, тому їй викликали швидку допомогу.

Відомо, що делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова затримали вчора, 17 лютого. Зранку до його будинку прийшли з обшуком оперативники “центру з протидії екстремізму”. У сім’ї вилучили мобільні телефони та інші гаджети.

При цьому до Дудакова під час обшуку тривалий час не пускали адвокатів. Крім того, захисників не пустили й після затримання.

За словами його адвоката, підставою для обшуку Дудакова став його коментар у Facebook у 2017 році. Сьогодні, 18 лютого, незаконний суд заарештував Дудакова на 10 діб.

1News за темою: У ЄС закликали РФ звільнити затриманих кримських татар

Нагадаємо, нещодавно Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вироки двом громадянам України. Кримських татар Зекірʼю Муратова та Вадима Бектемирова засудили до 11 років вʼязниці через участь у діяльності організації “Хізб ут-Тахрір”, яка визнана в Росії “терористичною”. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button