Україна

Арахамія заявив про бажання багатьох нардепів скласти мандат


Арахамія заявив про бажання багатьох нардепів скласти мандат

Нардепи мають досидіти до кінця поточної каденції Верховної Ради, зазначив очільник фракції Слуга народу.

Доволі багато народних депутатів бажають достроково скласти свої повноваження. Про це сказав голова фракції Слуга народу Давид Арахамія в коментарі телеканалу Рада, оприлюдненому в ефірі телемарафону в понеділок, 11 грудня.

“Насправді кількість людей, які хочуть піти з парламенту, набагато більша. Ми вже не відпускаємо людей… Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця (поточної каденції Верховної Ради – ред.) і ухвалювати необхідні для держави закони”, – заявив він.

За словами Арахамії, зменшення кількості нардепів не може не позначатися на діяльності парламенту. Через нові виклики необхідно оптимізувати роботу законодавчого органу і знизити мінімальну кількість депутатів у групах, “щоб зберегти ці групи, щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно в тому самому структурному режимі, якому він почав працювати”.

Як відомо, зараз у Верховній Раді лише 400 народних депутатів – історичний мінімум. Хоча згідно із законодавством їх має бути 450.

Минулого тижня парламент достроково припинив повноваження ще трьох нардепів: Дмитра Шпенова (позафракційний), Максима Єфімова (депутатська група Відновлення України), Віталія Данілова (фракція Батьківщина).

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button