Україна

Арахамія анонсував зниження ПДВ на продукти в Україні – 1News

Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія


Фото з відкритих джерел

За словами нардепа, 27-30% ціни – це не собівартість, а вплив супермаркету

Україна може запровадити знижену ставку податку на додану вартість на окремі категорії продуктів харчування. Про це повідомив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі телеканалу “Рада”.

За його словами, ініціатива може бути цікавою у контексті з іншим законопроєктом – про внутрішню торгівлю.


“З’ясувалося, що 27-30% ціни – це не собівартість, а вплив супермаркету. Супермаркети затримують повернення коштів виробникам на 120-130 днів, а ті змушені звертатися за кредитами в банки та відсотки за цими кредитами закладати у вартість своїх продуктів. Таким чином, відбувається подорожчання”, – висловився Арахамія.

Своєю чергою нардеп від “Слуги народу” Данило Гетманцев заявив, що за оцінками Міністерства фінансів, зниження ПДВ призведе до втрат держбюджету на 60 млрд грн.

“Зниження ставки ПДВ не вплине на ціну товару, тому що у нас велика частка тіньової економіки”, – сказав Гетманцев під час “круглого столу” у Торгово-промисловій палаті, передає “Економічна правда”.

1News за темою: Apple додасть 20% ПДВ на ціни в App Store в Україні

Раніше повідомлялося, що уряд звільнив від ПДВ ввезене в Україну обладнання для виготовлення вакцин та лікарських засобів, необхідних для лікування COVID-19. Передбачалося, що це надасть можливість Україні забезпечити внутрішню потребу в необхідних препаратах.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button