Україна

Apple допоможе провести перепис населення України у 2023 році

Президент України Володимир Зеленський заявив, що електронний перепис населення України відбудеться в лютому 2023 року. До цього процесу залучать компанію Apple. Про це він розказав під час послання до депутатів Верховної Ради, повідомляє 1News.

«В планах вже скоро запустити електронний перепис, який згодом приведе до електронного голосування. Пишаємось тим, що Україна стане другою країною в світі, яка проведе перепис у співпраці з Apple вже у лютому 2023 року», – розповів Зеленський.

Нагадаємо, вчора в Офісі Президента було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством цифрової трансформації України й Apple Inc. та ТОВ Apple Ukraine.

Меморандум передбачає співпрацю, обмін інформацією та підтримку Мінцифри щодо низки ініціатив. Зокрема, компанія співпрацюватиме з міністерством у межах Всеукраїнського перепису населення 2023 року.

Компанія надасть підтримку Мінцифри у розробці та визначенні пріоритетних проектів, пов’язаних із переходом України до режиму paperless, та щодо покращення досвіду взаємодії громадян з органами державної влади. Наприклад, Apple забезпечить підтримку у використанні та вдосконаленні додатку «Дія» на базі операційної системи iOS.

Згідно з Меморандумом, компанія також співпрацюватиме з Мінцифри для підвищення цифрової грамотності українців, зокрема сприятиме у визначенні можливостей професійного навчання, спрямованих на підтримку вчителів, які використовують платформу iOS. Також створюватимуться ініціативи щодо залучення цифрових технологій у сферу охорони здоров’я.

Зазначимо, що станом на зараз єдиною країно, яка має досвід перепису населення спільно з Apple є США.

Додамо, що в січні 2020 року тодішній міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет представив результати оцінки чисельності населення України. За отриманими даними станом на 1 грудня 2019 року наявне населення України – 37,29 млн людей.

Під час оцінки чисельності населення були використані три методи: комбінований (мобільні оператори + соцопитування + реєстри), дані пенсійного фонду та екстраполяція через статево-вікову структуру, а також реєстровий (дані з реєстрів).

Back to top button