Україна

Аномальна спека: стало відомо про стан енергосистеми


Аномальна спека: стало відомо про стан енергосистеми

У чотирьох областях України сталися відключення світла через вплив спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі.

В Україні та Європі аномальна спека. На цьому тлі споживання електроенергії в четвер зросте ще на 7%, повідомило Укренерго 11 липня.

Вказано, що сьогодні обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 16:00 до 23:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги відключень, в інші години – три черги.

Вчора увечері для зменшення обсягу дефіциту Укренерго залучало аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини.

Сьогодні протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини і Молдови буде іспортуватися електроенергія загальним обсягом 28 487 МВт-год, з максимальною потужністю 1444 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається.

Станом на ранок в Україні залишаються знеструмленими 510 населених пунктів. Через негоду є знеструмлення у Сумській області. А через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській і Херсонській областях.

З технічних причин: знеструмлювалися споживачі у Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській областях.

“Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі, а також є наслідками бойових дій у прифронтових регіонах”, – уточнили в Укренерго.

Раніше повідомлялося, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що тривалість відключень незабаром зменшиться.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button