Україна

Amnesty International розкритикувала українську владу за відсутність прогресу у розслідуванні злочинів на Майдані

Правозахисники закликали українську владу докласти зусилля для розслідування вбивств на Майдані

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вважає, що українська влада за 5 років не змогла ефективно розслідувати злочини, скоєні під час Євромайдану 2013-2014 років.

Про це повідомляє 1NEWS.

“П’ять років — це більш ніж достатній час для відновлення справедливості. Але для більшості жертв, які постраждали від рук української поліції, справедливість досі недоступна”, — заявив старший директор офісу генсекретаря Amnesty International Колм О’Куанахайн.

За його словами, українські “політики неодноразово давали гучні обіцянки, але час і факти говорять самі за себе”.

“Через рік після тих подій ми опублікували звіт “Україна: рік після Майдану — з правосуддям затягують, у правосудді відмовляють”. П’ять років минуло, але назва звіту і досі точно відповідає реаліям. Це ганьба для української системи кримінального судочинства”, – стверджує він.

Правозахисники закликали українську владу докласти зусилля для розслідування вбивств на Майдані.

“Влада повинна захистити слідчих від політичного тиску, а також надати їм ресурси і повноваження, необхідні для виконання їхніх завдань”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, в Amnesty International закликали забезпечити можливості для здійснення слідчого експерименту з відтворенням подій розстрілу на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Джерело: Amnesty International

Back to top button