Україна

Американці знімуть фільм про українську “залізну леді”

Американська режисерка Мері Ламберт оголосила про початок зйомок документального фільму “Believe” про кандидатку в президенти України Юлію Тимошенко, інформує 1NEWS з посиланням на “Інтерфакс-Україна“.

Про це Ламберт заявила на презентації в понеділок у Києві.

“Велика частина моєї роботи пов’язана з тим, щоб показувати жінок, які мають вплив на своє життя, і життя інших, які не бояться влади. Коли я бачу сильну героїню, таку як Юлія, то вона мене приваблює. До того ж вона має харизму… Я бачила таку харизму у Мадонни, Анджеліни Джолі, Олександри Оказіо-Кортез”, – сказала режисерка.

За її словами, основою для стрічки стане нинішня президентська кампанія Тимошенко і люди, які її підтримують.

“Як будь-який режисер, який робить документальне кіно, я хочу бути в цей момент тут. Це дуже цікавий поворотний момент”, – пояснила вона.

Говорячи про фінансування і графік зйомок, Ламберт зазначила: “Ми зараз працюємо над коротким фільмом, який допоможе нам зібрати на довший документальний”.

“Нам потрібно зробити презентацію, щоб фіналізувати фінансування для більшого фільму. Зараз є велика зацікавленість від дистриб’юторів в США. Поки наша мета – фільм на 15 хвилин”, – розповіла режисер.

Повідомляється, що зараз зйомками в Україні займається режисер Шон Томпсон.

“Я дуже багато цікавого побачив в Україні за останні два тижні … ми знімали не кожну подія, де вона була. Вона – “залізна леді” з нескінченною енергією.”, – розповів Томпсон.

За його словами, результат виборів не вплине на зйомки фільму.

Про бажання “знімати Юлю” Ламберт заявила ще в кінці лютого. За її словами, це “особиста мрія вже більше 10 років”.

 

 

 

Back to top button