Україна

Американці купують українського розробника Depositphotos за 85 млн доларів

Українська компанія, що розробляє популярний фотосток Depositphotos та онлайн-редактор Crello, поміняла власника. Її повністю викупила американська компанія VistaPrint. Сума операції склала $85 млн – це найбільша угода на українському ІТ-ринку за останні кілька років, пише AIN.ua.

VistaPrint – велика американська компанія у сфері дизайну та маркетингу, частина Cimpress, яка торгується на Nasdaq. Основні клієнти VistaPrint – малий бізнес по всьому світу, у неї досить широкий спектр послуг з дизайну і друку. Її підрозділи займаються контентом для Facebook, Instagram, TikTok та інших соцмереж, розробляють лого, сайти та інші брендовані матеріали, друкують усі промоматеріали: від наклейок та пакування до вивісок.

VistaPrint купує 100% компанії Depositphotos за $85 млн, включаючи всі проекти компанії: Depositphotos, Crello, Lightfield, Bird In Flight та WAS.

Усі колишні акціонери компанії, серед яких був ЄБРР, TMT Investments, підтримали угоду.

Засновник компанії Дмитро Сергєєв повністю відходить від управління та залишає компанію.

Вадим Нехай, який обіймав посаду керівника, залишається в компанії і приєднається до Vista як віце-президент VistaCreate (Crello) і Depositphotos, і продовжить керувати командами під керівництвом президента Vista з міжнародного бізнесу Флоріана Баумгартнера.

За словами Дмитра Сергєєва, представники VistaPrint самі зв’язалися із керівництвом Depositphotos. Переговори, due diligence та укладання угоди зайняли кілька місяців – майже все проходило віддалено.

Back to top button