Україна

Американський бізнесмен хотів створити приватну армію в Україні – ЗМІ

Ерік Прінс планував створити в Україні ПВК з ветеранів, побудувати завод з виготовлення боєприпасів і створити "вертикально інтегрований консорціум авіаційної оборони"

Колишній офіцер ВМС США і засновник приватної військової компанії Blackwater Ерік Прінс планував створити в Україні ПВК з ветеранів, побудувати завод з виготовлення боєприпасів і створити “вертикально інтегрований консорціум авіаційної оборони”, який може принести 10 мільярдів доларів доходів та інвестицій.

Про це інформує американське видання Time з посиланням на документи з амбітними планами Прінса щодо України, – інформує 1NEWS.

Зокрема, щодо створення приватної військової компанії, у яку би входили ветерани війни на Донбасі, щодо будівництва в Україні нової фабрики боєприпасів та щодо об’єднання провідних українських авіаційних та аерокосмічні компаній в консорціум, який зможе конкурувати з “подібними до Boeing та Airbus”.

Зазначається, що принаймні одна з пропозицій Прінса Україні відповідала геополітичним інтересам США.

Мова йде про наміри не допустити продажу української компанії “Мотор Січ” Китаю.

Але, за словами співрозмовників видання, які брали участь у переговорах, українці мали серйозні занепокоєння щодо співпраці з Прінсом, тому угоди так і не реалізували.

Сумніви викликало, зокрема, те, що своїми союзниками у Києві Прінс обрав екснардепа Андрія Артеменка та нардепа Андрія Деркача.

Джерело: Українська правда

Back to top button