Світ

Американські військові прибули на навчання до Молдови

Американські військові прибули на навчання до Молдови

Фото: facebook.com/U.S.EmbassyMoldova

Літак доставив медичне обладнання, призначене для Міністерства оборони Молдови

Метою навчань є оцінка підрозділів Національної армії відповідно до Концепції оперативних можливостей збройних сил, яка є обов’язковою умовою для допуску до міжнародних миротворчих місій.

До Кишинева у Молдову прибули 35 військовослужбовців зі складу гвардії Північної Кароліни і ВПС США в Європі для участі у спільних військових навчаннях Peace Shield (Щит світу). Про це у суботу, 18 травня, повідомило американське посольство у Молдові у Facebook.

 

 

“Сьогодні вранці в аеропорт Кишинева прибув літак Boeing C-17 національної повітряної гвардії Північної Кароліни для підтримки навчань Peace Shield. 35 військовослужбовців зі складу гвардії Північної Кароліни і ВПС США в Європі у співпраці з міністерствами республіки Молдова відпрацьовуватимуть тактику громадян Молдови у разі виникнення надзвичайних ситуацій”, – розповіли у посольстві.

 

Вказується, що літак доставив медичне обладнання, призначене для Міністерства оборони Молдови в рамках американської допомоги. 

 

Навчання Щит світу проводяться у Молдові з 2009 року. Їхньою метою є оцінка підрозділів Національної армії відповідно до Концепції оперативних можливостей збройних сил, яка є обов’язковою умовою для допуску до міжнародних миротворчих місій.

Під час тренувальних стрибків з парашутом загинув 19-річний курсант Одеської військової академії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button