Україна

Американські вчені обчислили вартість щастя в Україні

Україна за цим показником є аутсайдером в Європі

В Україні “щастя коштує найдешевше” серед усіх європейських країн, а саме – $11 301 на рік.

Про це свідчить дослідження американської компанії Expensivity, – інформує 1NEWS.

Компанія розробила показник “ціни щастя”. Він визначається як “точка насичення” – сума, за якої ви досягаєте якості життя і за якої гроші вже не можуть зробити вас щасливішими.

“Ціна щастя” розроблена на основі даних Світового банку про купівельну спроможність валюти і вартість життя у різних країнах.

Найдешевше у світі щастя, згідно з дослідженням, у Суринамі. У цій колишній голландській колонії у Південній Америці щастя коштує $6 799, тоді як середній річний дохід складає $5 500.

До десятки країн з “найдешевшим щастям” також належать Аргентина, Ангола, Киргизстан, Іран, Замбія, Сьєрра-Леоне, Ефіопія, Туреччина і Нікарагуа.

Найдорожче ж щастя на Бермудських островах – $143 933. Далі йдуть Австралія, Ізраїль, Швейцарія, Нова Зеландія, Норвегія, Данія, Японія, Ісландія і США.

В Африці країна найдорожчого щастя – Лівія ($58 191), де безпека коштує дорого. А от у Єгипті щастя можна “відчути”, маючи $31 634 на рік.

Цікавий контраст у Південній Америці. Аргентина – друга в континентальному рейтингу країн з найдешевшим щастям ($8 778), тоді як сусідній Уругвай ($20 927) – перша в списку найдорожчих.

У Європі ж найдорожче щастя – у Швейцарії, однак не дуже відстають скандинавські країни – Данія, Норвегія, Швеція, Фінляндія.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button