Україна

Американські сенатори відвідали звільнені від військ РФ передмістя Києва

Американські сенатори відвідали звільнені від військ РФ передмістя Києва

Фото: NEW YORK TIMES

Американські сенатори Стів Дейнс та Вікторія Спартц відвідали Київ та його передмістя, звільнені від російських військ

Сенатори побували, зокрема, у Бучі та у Бородянці, спостерігали за ексгумацією тіл із братської могили.

Американські сенатори Стів Дейнс та Вікторія Спартц у четвер, 14 квітня, відвідали Київ та його передмістя, звільнені від російських військ. Це перший візит офіційних осіб США до столиці України від початку війни. Про це повідомляє The New York Times.

Сенатори побували, зокрема, у Бучі та у Бородянці, спостерігали за ексгумацією тіл із братської могили. Дейнс назвав побачене “безперечним доказом воєнних злочинів”.

“Це всюди. Ми проїжджали милі, милі та милі, бачачи смерть і руйнування, спричинені Володимиром Путіним у цьому злобному вторгненні”, – сказав він у Бучі.

Повідомляється, що Дейнс і Спартц були запрошені українським урядом з повідомленням трохи більше, ніж за день. При цьому Дейнс перервав поїздку до Східної Європи заради візиту до України. Спартц планувала неофіційний візит до України окремо, але приєдналася до Дейнса у поїздці.

“Ніщо не замінить того, щоб насправді побувати тут, побачити це на власні очі, провести час з людьми та лідерами тут, в Україні, які страшенно постраждали від цієї війни”, – сказав Дейнс біля зруйнованого будинку в Бородянці.

Повідомляється також, що адміністрація Байдена розглядає можливість відправлення високопосадовця до Києва найближчими днями на знак підтримки. І Дейнс, і Спартц заявили, що закликають Сполучені Штати повернути дипломатів в Україну, як це зробили деякі європейські держави.

“Я сподіваюся, що наш візит спонукає приїхати більше американських офіційних осіб та лідерів, щоб підтримати народ України”, – сказав Дейнс.

Під час поїздки сенатори повідомили, що підтримують двопартійні зусилля у Конгресі, спрямовані на швидшу доставку зброї для української армії.

“Я думаю, що ми повинні надати летальну допомогу, необхідну їм для перемоги у цій війні. Гуманітарна криза не закінчиться, поки не закінчиться війна. І війна не закінчиться, доки українці не переможуть”, – наголосив Дейнс.

Нагадаємо, президент США Джо Байден, відповідаючи на запитання журналістки, заявив, що готовий особисто приїхати до України.

Раніше повідомлялося, що Байден розповів про новий пакет допомоги Україні.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button