Україна

Американська компанія подарувала 100 безпілотників Україні

Американська компанія подарувала 100 безпілотників Україні

Фото: edrmagazine.eu

Дрон Quantix Recon призначений для розвідки

Дрони Quantix Recon можуть літати непоміченими силами противника і не зазнавати впливу радіочастотних глушників.

 

Американська компанія AeroVironment, яка виготовляє дрони-камікадзе Switchblade, надасть Україні 100 розвідувальних безпілотників Quantix Recon на додаток до інших систем, які поставляє для ЗСУ уряд США. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у середу, 20 квітня.

 

 

 

“Подаровані нашій державі дрони будуть відправлені протягом поточного тижня, а за ними будуть інші поставки”, – йдеться в повідомленні.

 

Минулого тижня голова і виконавчий директор AeroVironment Вахід Навабі представив БПЛА українському послу і військовому аташе.

 

“Ця пожертва надасть операторам інструмент, який може літати непоміченим силами противника і не піддаватися впливу радіочастотних глушників, щоб проводити точну і швидку розвідку віддалених, недоступних областей поля бою, яке динамічно змінюється”, – заявив Навабі.

 

За його словами, здобута дронами Quantix Recon інформація дозволить планувати операції так, щоб не наражати українських військових на небезпеку.

 

“Для AeroVironment – ​​велика честь підтримувати народ України”, – наголосив Навабі.

 

Нагадаємо, Україна отримала дрони-камікадзе Switchblade – керовані ракети, що самонаводяться, які можуть вражати ворожі цілі з відстані в десятки кілометрів. Досі США постачали цю високотехнологічну зброю лише Великій Британії.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button