Україна

Американський есмінець покинув акваторію Чорного моря

Американський ракетний есмінець USS Ross успішно завершив операції в Чорному морі та в середу вийшов з акваторії, відповідно до Конвенції Монтре, яка дозволяє іноземним судам залишатися в Чорному морі обмежений термін, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це повідомило керівництво Шостого флоту ВМС США, яке відповідає, в тому числі за морську безпеку Європейського регіону.

“Ракетний ескадрений міноносець USS Ross (DDG 71) класу Arleigh Burke вийшов з Чорного моря 28 лютого 2018 року після проведення операцій з підтримання безпеки на морі та зміцнення регіональної стабільності, а також посилення спільної готовності та морських можливостей із союзниками НАТО і партнерами”, – зауважили в керівництві Шостого флоту ВМС США.

Американський бойовий корабель увійшов в акваторію Чорного моря 16 лютого.

“Присутність та проведення операцій у Чорному морі дозволяє нам отримати відповідну гнучкість та можливості військово-морських сил, що, своєю чергою, дозволяє нам підтримувати необхідну присутність там, де це необхідно, й коли це необхідно”, – заявив з цього приводу представник командування USS Ross, командор Брайан Галло.

Він також підкреслив, що Сполучені Штати разом із союзниками та партнерами по НАТО забезпечують, щоб Європейський регіон та глобальне середовище залишалися безпечними, захищеними та процвітаючими.

“Я вважаю, що міцні відносини підтримують можливості для миру й процвітання в усьому регіоні”, – зауважив американський військовий.

Нагадаємо, до причалу контейнерного терміналу Одеського морпорту пришвартувався американський есмінець USS Carney — один із чотирьох кораблів ВМС США, які мають стати основою для розгортання елементів системи ПРО в Європі.

 

Back to top button