Україна

Ахметов готує зрив виборів у Кривому Розі через програш «слуги народу», – політичний експерт

Зеленський з тріском програв вибори в рідному Кривому Розі. Перемогти кандидату від «Слуги народу» Дмитру Шевчику не допомогла навіть пряма агітація від президента, який приїхав до Кривого Рогу якраз напередодні голосування. Про це пише політичний експерт Кирило Молчанов.

Раніше партія Зеленського вже програла вибори до міськради Кривого Рогу – там створено коаліцію між партіями «Українська перспектива» Вілкула та ОПЗЖ. Таким чином, у новообраного мера Павлова буде своя більшість у міськраді.

«Слуга народу» Шевчик, який програв вибори, – це менеджер Ахметова – директор підприємства, що входить до групи «Метінвест». Такі зв’язки не нові в українській політиці – подивіться на прем’єр-міністра, який також був менеджером Ахметова. Але, в разі Кривого Рогу – люди з рідного міста президента сказали тверде «ні» такому союзу. Не допомогла навіть сітка з підкупу голосів на виборах на користь Шевчика, яку викрили в день голосування центральні телеканали.

«Але Ахметов не був би Ахметовим, якби залишив ситуацію як є. В даний момент там готуються зірвати підрахунок голосів і вкладають в це шалені гроші. Ще б пак, адже він пообіцяв Зеленському перемогу. А на виході – повний провал. Ні мера, ні міськради, тільки пшик.

Зеленському пора міняти партнерів. Або йти. Люди йому вже не вірять. Навіть у рідному місті», – зазначив Молчанов.

Back to top button