Україна

Ахметов: Буду в Україні до перемоги


Ахметов: Буду в Україні до перемоги

Бізнесмен наголошує, що вірить у перемогу української армії на полі бою, а будь-які перемовини з Росією можливі лише після того, як її війська підуть з української території.

Бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що перебуватиме в Україні до остаточної перемоги над Росією і зробить все можливе, щоб допомогти українській армії.

“Я перебуваю в Україні та буду в Україні до нашої перемоги”, – сказав він в інтерв’ю швейцарському виданню Bilan.

Він наголосив, що вірить у перемогу української армії на полі бою, а будь-які перемовини з Росією можливі лише після того, як її війська підуть зукраїнськоїтериторії.

“Результатцієї війни може бути лише один – це перемога України та перемога всього вільного світу. Я не знаю точно, коли це станеться, але переконаний, що так буде. І живу цим щодня”, – додав він.

Війну, яку Росія розпочала проти України, він назвав “підлою, безжальною, кривавою та жахливою, подібною до якої світ не бачив після Другої світової”.

Бізнесмен також наголосив на тому, що всі підприємства групи SCM “зараз працюють на перемогу України, у тому числі на економічному фронті”.

“Там, де це можливо, ми працюємо для потреб фронту – допомагаємо українській армії та силам тероборони. Наші металургійні комбінати виготовляють протитанкові їжаки, модульні укриття для бліндажів, ми вже виготовили та передали безкоштовно нашим бійцям 150 тисяч бронежилетів. Наші енергетики героїчно кожного дня повертаютьсвітло у будинки, що залишилися без електрики через постійні обстріли. Ми всі працюємо на перемогу України, у тому числі на економічному фронті”, – сказав Ахметов.

За його словами, ситуація в українській економіці через війну вкрай складна, але підприємства продовжують працювати, зберігаючи робочі місця та доходи бюджету.

“Для нас, SCM, війна почалася в 2014 році. І в Криму, і на тимчасово окупованій частині Донбасу ми втратили всі активи. Ми втратили підприємства, але це нас загартувало і зробило сильнішими. У нас дуже сильна команда, де менеджери думають не тільки про бізнес, але й про людей. Зараз усі наші підприємства перейшли на роботу у військовому режимі. Тому що сьогодні наша головна мета – допомогти українцям вижити і вистояти”, – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ахметов прилетів до Києва 23 лютого. З того часу, за інформацією прес-служби, він перебуває в Україні. У травні 2022 року він очолив рейтинг бізнесменів, які допомагають Україні.

За 9 місяців року його група SCM сплатила до бюджету 60 млрд грн податків і зборів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button