Україна

Агресія РФ – США не виключають анексію Донбасу – Салліван – 1News

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван


Фото з відкритих джерел

За словами радника президента США, можливі також кібератаки, політична дестабілізація, або повномасштабне вторгнення

Сполучені Штати Америки не виключають, що Російська Федерація може вдатися до різних форм агресії. Йдеться в тому числі і про анексію Донбасу. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

“Дії РФ можуть набувати різних форм, включаючи можливість того, що вони анексують окуповані території, території на сході України, відомі як Донбас. Або ж вони можуть зробити низку гібридних дій, включаючи кібератаки, політичну дестабілізацію, або ж вони можуть зробити повномасштабне вторгнення”, – заявив Салліван.

Радника президент США зазначив, що протягом останніх місяців Штати разом з союзниками готувалися до усіх можливих сценаріїв розвитку подій. У разі агресії – РФ загрожують серйозні економічні наслідки й інші форми тиску.

“Ми знаходимося у вікні, коли щось може статися. Військова ескалація та вторгнення на Україну можуть статися будь-якої миті. Ми вважаємо, що РФ створила можливості для проведення великої військової операції”, – додав Салліван.

1News за темою: Санкції США проти РФ можуть торкнутися і економіки Китаю, – Салліван

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловився про різні сценарії наступу Російської Федерації на територію України. Він закликав не вірити апокаліптичним прогнозам різних видань.

Нагадаємо, минулого місяця глава МЗС України заявив, що Україна тісно співпрацює зі своїми партнерами і союзниками для впровадження комплексного пакета стримування Росії. Він включає дипломатичні заходи, санкції та оборонне співробітництво.

Раніше Кулеба заявив, що Україна продовжує працювати над тим, щоб Росія замість ультиматумів на тему європейської безпеки почала сумлінно виконувати Гельсінський декалог. За його словами, йдеться про припинення агресії на Донбасі, деокупацію Криму, врегулювання конфліктів у Грузії та Молдові.


Джерело

Back to top button