Україна

Агенти РФ шукали “слабкі місця” в обороні Сумщини


Агенти РФ шукали слабкі місця в обороні Сумщини

Чоловіків завербували російські спецслужби під час повномасштабного вторгнення в Україну, повідомляють у прес-службі СБУ.

СБУ затримала двох російських агентів, які шукали “слабкі місця” в оборонних рубежах Сумщини. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що чоловіків було завербовано російськими спецслужбами під час повномасштабного вторгнення в Україну. Вони інформували своїх кураторів про ситуацію у прикордонних районах.

“Зловмисники збирали інформацію про місця дислокації, кількість військових та озброєння, а також наявні укріплення українських Сил оборони. За оперативною інформацією, ці дані ворог планував використовувати для можливої ​​переправки на територію регіону диверсійно-розвідувальних груп”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили затриманих про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Раніше в середу стадо відомо, що на Рівненщині затримали ворожого інформатора. Він передавав дані про ЗСУ білоруським силовикам. “Сусідів” особливо цікавили укріплення на прикордонних територіях.

Також у Кривому Розі затримали агента російської ФСБ, який коригував ракетні удари агресорів по місцевому аеропорту та інших об’єктах інфраструктури.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button