Україна

Аеропорт «Київ» буде приймати великі літаки

Про це повідомив депутат Київради Михайло Терентьєв на своїй сторінці у Facebook, передає 1NEWS.

Міжнародний аеропорт «Київ» ім. Сікорського стане більшим. Рішення про виділення аеропорту земельної ділянки для розширення було прийнято на засіданні постійної комісії Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин.

“На засіданні колеги підтримали надання Міжнародному аеропорту “Київ” земельної ділянки 0,25 га в постійне користування, результатом чого аеропорт в межах міста зможе приймати літаки Boeing з великою пасажиромісткістю”, – зазначив Михайло Терентьєв.

Він зазначив, це позитивно вплине на пасажиропотік у столиці.

Цю новину також прокоментували представники аеропорту “Київ”.

“В результаті цього рішення та рішення, що є на розгляді Київради щодо надання ще двох земельних ділянок площею 13 га, столичний аеропорт зможе реалізувати проект з реконструкції злітно-посадкової смуги, яка включає подовження ЗПС на 500 м до 2810 м, що дозволить аеродрому обслуговувати повітряні судна більшого розміру (типу Airbus A321) і за будь-яких погодних умов”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ситуація зі значним скороченням польотів в період карантину є сприятливою для початку масштабних робіт з реконструкції та подовження злітно-посадкової смуги.

Нагадаємо, зараз аеропорт займає територію площею 265 га та має одну злітно-посадкову смугу довжиною 2310 м і шириною 45 м.

 

 

 

 

Back to top button