Україна

Адвокати і Офіс генпрокурора оскаржують запобіжний захід для Порошенка

Суд призначив йому особисте зобов'язання без права виїзду з області, тоді як обвинувачення просило арешту

Офіс генерального прокурора (ОГП) і захист п’ятого президента України, народного депутата від фракції “Європейська Солідарність” Петра Порошенка повідомили, що оскаржують запобіжний захід, який Печерський районний суд Києва обрав експрезиденту в справі про державну зраду та сприяння діяльності терористичним організаціям.

Про це інформує 1News.

У той час як обвинувачення вимагало арешту експрезидента з можливістю вийти під заставу в один мільярд гривень, суд відпустив Порошенка під особисте зобов’язання з’являтися вчасно за викликом слідчого чи прокурора та зобов’язав здати закордонні паспорти і не відлучатися з області без дозволу слідчого чи прокурора до 19 березня.

“Офісом Генерального прокурора внесено апеляційну скаргу на рішення суду. Прокурори наполягатимуть на застосуванні відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі одного мільярда гривень”, – повідомила пресслужба ОГП.

У свою чергу адвокат Порошенка Ілля Новіков на брифінгу повідомив, що захист експрезиента також оскаржуватиме рішення Печерського суду, так як вважає, що “будь-який запобіжний захід не є законним, тому що підозра не обґрунтована”.

За його словами, скарги на запобіжний захід сторін обвинувачення і захисту суд розглядатиме наступного тижня.

Крім того, захист оскаржує рішення суду про арешт майна Порошенка.

“Рішення про арешт майна вже оскаржено. Оскаржено не лише нами як представниками Петра Порошенка, а й тими юридичними особами, на майно яких незаконно було накладено арешт… І, гадаю, що ще звертатимуться ті юридичні особи, чиї права були порушені”, – повідомив інший адвокат експрезидента Ігор Головань.

Він додав, що ті скарги, які вже подані, об’єднані та розглядатимуться одночасно на засіданні 3 лютого.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button