Україна

Адміністратор ТГ-каналу коригував ракетні удари росіян


Адміністратор ТГ-каналу коригував ракетні удари росіян

Проросійський блогер Сергій Лебедєв збирав інформацію про місця базування ЗСУ, а також локації критичної інфраструктури України.


Служба безпеки зібрала докази підривної діяльності проросійського блогера Сергія Лебедєва (більш відомого під псевдонімом “Лохматий”), який переховується від правосуддя у тимчасово окупованому Донецьку. Про це 13 липня повідомила пресслужба СБУ.
 
Зазначається, що зловмисник працює на ФСБ як “позаштатний” журналіст московського інформагентства РИА Новости. За вказівкою російської спецслужби він займався формуванням інформаторської мережі у різних регіонах України.
 
Для цього створив прокремлівський Telegram-канал із загальною аудиторією у понад 30 тисяч користувачів. Зловмисник підшукував інформаторів з-поміж підписників свого каналу. Він збирав інформацію про місця базування Сил оборони, а також локації критичної та соціальної інфраструктури України.
 
Задокументовано, що один з таких прихильників рашизму передав Лебедєву координати житлової багатоповерхівки у Миколаєві, по якій агресор вдарив ракетами С-300 восени 2022 року. Тоді внаслідок обстрілу загинуло сім мирних жителів, у тому числі неповнолітня дитина.
 
Також “Лохматий” залучив до негласної співпраці мешканця Закарпаття, який “зливав” блогеру локації військових частин на території регіону.

 
Крім того, Лебедєв неодноразово брав участь у підготовці для росТБ замовних сюжетів з тимчасово окупованих районів України. У своїх матеріалах він дискредитував вище військово-політичне керівництво нашої держави та підтримував агресивну політику РФ.
 
Зловмиснику повідомили про підозру у державній зраді та у порушенні законів та звичаїв війни.
 
Оскільки фігурант переховується від правосуддя у тимчасово окупованій частині сходу України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, раніше у Черкаській області викрили блогера, який незаконно поширював інформацію про переміщення Сил оборони на території регіону.

СБУ повідомила Шарію про ще одну підозру

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button