Україна

За 270 млн євро модернізують летовище аеропорту «Бориспіль»

На своєму засіданні уряд схвалив укладення угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо розвитку аеропорту «Бориспіль» та залучення для реалізації цього проєкту позики від ЄІБ у розмірі 270 млн євро, 1NEWS з посиланням на пресслужбу міністерства.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Бориспіль» є найбільшим міжнародним аеропортом в Україні та забезпечує близько 60% всіх авіаційних пасажирських перевезень. Він є єдиним міжнародним хабом в країні, і для укріплення своїх позицій має забезпечувати постійний розвиток інфраструктури та наростання обсягів перевезень. Завдяки підтримці наших міжнародних партнерів з ЄІБ та реалізації проєкту розвитку аеропорту «Бориспіль» ми не лише якісно модернізуємо летовище, а й очікуємо збільшити пасажиропотік через аеропорт до 56 млн у 2040 році. У тому числі за рахунок підвищення технічного оснащення, конкурентоспроможності підприємства, розширення мережі маршрутів та залучення нових авіаперевізників», – наголосив Криклій.

Проєкт передбачає реконструкцію льотної зони №2, яка включає в себе будівництво:

нової злітно-посадкової смуги з облаштуванням її радіо та світлотехнічним обладнанням;
системи руліжних доріжок;
аварійно-рятувальної станції;
очисних споруд;
трансформаторних підстанцій та станцій для зберігання спеціальних рідин;
майданчика для захисту повітряних суден від обмерзання;
майданчика для гонки двигунів повітряних суден та інших об’єктів інженерної інфраструктури.

«Існуюча штучна злітно-посадкова смуга №2, що була введена в експлуатацію ще у 1971 році, вже відпрацювала свій ресурс і через багаторічне використання зі значними навантаженнями відновленню не підлягає. Сучасні великогабаритні літаки потребують зовсім нового підходу до аеродромних споруд та служб аеропорту, тому реконструкція льотної зони №2 здійснюватиметься з обов’язковим врахуванням досвіду низки країн та міжнародних організацій як ICAO та IATA при експлуатації великогабаритних літаків», – додав Криклій.

 

 

 

 

 

Back to top button