Україна

92% українців переконані, що олігархи мають великий вплив на суспільство

Про це свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), передає 1NEWS.

Понад 90% українців вірить, що олігархи мають великий вплив на українське суспільство і здійснюють його переважно через окремих депутатів парламенту та ЗМІ.

“Переважна більшість населення (92%) вважають, що олігархи мають великий вплив на українське суспільство”, – йдеться в результатах дослідження.

Відносна більшість українців (38%) вважає, що вплив здійснюється через окремих депутатів, 27% вважає, що він здійснюється переважно через ЗМІ, 10% вважають, що він здійснюється через президента, інші не висловились чи дали іншу відповідь.

Опитування проведене з 10 по 12 березня 2021 року методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 2014 інтерв’ю.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1.1) не перевищує: 2.4% для показників, близьких до 50%, 2.1% для показників, близьких до 25%, 1.5% – для показників, близьких до 10%, 1.1% – для показників, близьких до 5%.

 

 

 

 

Back to top button