Україна

86 % освітян вакциновані від коронавірусу

Одну або дві дози вакцин проти коронавірусу в Україні вже отримали 86% працівників сфери освіти. Про це у своєму Telegram- каналі повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Особисто я-вакцинований, і свідомо приймав відповідне рішення. Аналогічно зі мною сьогодні вже надійшли 86% педагогів, які отримали або дві, або одну дозу щеплення. Це досить високий показник, який ще кілька місяців тому багатьом здавався недосяжним “, – зазначив міністр.

Втім, за його словами, в боротьбі з пандемією, її обмеженнями і надзвичайно високими ризиками для здоров’я “ми не можемо собі дозволити половинчастих рішень або заходів”.

“Маємо завершити розпочате. Дійти до таких показників вакцинації, які гарантуватимуть доступ наших дітей до очного навчального процесу без ризику для їх і нашого здоров’я”, – додав Сергій Шкарлет.

Раніше зазначалося, що в Україні уряд зобов’язуватиме роботодавців у держсекторі та сфері освіти усувати співробітників від роботи в разі відмови вакцинуватися проти Covid-19. 

Back to top button