Україна

8,6 млн українців отримали повний курс вакцинації від коронавірусу

Повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні з кінця лютого отримали вже 8,6 мільйона людей. При цьому загалом зробили 20,8 мільйона щеплень, за останню добу з яких – 145 тисяч, зменшення удвічі проти показника днем раніше, більшість зроблено другою дозою. Про це повідомляє 1news з посиланням на УНН.

Цитата:

“За добу 13 листопада в Україні 145 241 людину вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 65 757 людей, повністю імунізовані – 79 484 людини”, – повідомили у МОЗ.

Деталі

Від початку вакцинальної кампанії отримали одну дозу вакцини – 12 187 559 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 8 665 945 людей. Загалом проведено 20 853 504 щеплення.

91,1% госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня – невакциновані та не мали жодної дози антиковідної вакцини.

Доповнення

В Україні триває 5-й етап кампанії з вакцинації проти COVID-19, на якому щепитися можуть усі охочі українці віком від 18 років.

Згідно зі звітом KSE за тиждень до 6 жовтня, попри вихід наприкінці вересня на рекомендований рівень щеплень першою дозою у 100 тисяч щеплень за добу, згодом ці темпи знизилися до 70 тисяч.

Але з середини жовтня показник знову перевищив 100 тисяч, а згодом – перевалив за 200 тисяч. Це відбувається на тлі переходу низки областей України у “червону” зону. Там діють послаблення карантинних обмежень для щеплених людей і необхідно мати для цього COVID-сертифікат про вакцинацію. До прикладу, влада Дніпра заявляла, що до центрів вакцинації вишикувалися черги, як тільки регіон увійшов у “червону” зону. Така ж ситуація, зокрема, була і у Запоріжжі, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Києві. Подекуди навіть з конфліктами.

Наразі у “червоній” зоні вже перебувають 17 регіонів – Запорізька, Одеська, Донецька, Херсонська, Дніпропетровська, Сумська, Рівненська, Миколаївська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська, Волинська області та місто Київ. З 12 листопада до них приєдналася Черкащина.

Back to top button