Україна

79% українців проти продажу землі іноземцям

Більше ніж три четверті (77%) опитаних українців переконані, що рішення про запровадження в Україні ринку земель сільськогосподарського призначення потрібно ухвалювати на всеукраїнському референдумі, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” 23-27 квітня 2021 року, передає 1NEWS.

64% із тих, хто взяв би участь у такому референдумі й визначився з відповіддю, проголосували б проти запровадження в Україні ринку сільгоспземель, 36% підтримали б цю ініціативу.

79% респондентів проти надання іноземцям права купувати в Україні землі сільськогосподарського призначення. Підтримують таку ініціативу лише 15%.

Водночас про відкриття ринку сільгоспземель з 1 липня 2021 року знають дві треті опитаних (46% – багато чули про це, 32% – щось чули), а 22% нічого про це не знають. Останніх більше серед наймолодших опитаних, жителів міст і тих, хто не має земельного паю.

Третина опитаних вважає, що найбільший вплив на ухвалення рішення про запровадження ринку обігу земель сільськогосподарського призначення має президент і Верховна Рада. Лише 12% вважають, що на це рішення вплинув уряд країни.

Під час дослідження методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) було опитано 2000 респондентів віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 – не більше ніж 2,2%.

 

 

 

 

Back to top button