Україна

7 років тому почалася оборона Донецького аеропорту: Порошенко подякував українським «кіборгам»

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко вшанував захисників Донецького аеропорту. На своїй сторінці у мережі Facebook Порошенко зазначив, що 26 травня 2014 року став одним із переломних моментів війни на Сході, повідомила 1News прес-служба партії.

«Перший день великої битви за Донецький аеропорт, яка буде тривати 242 дні. Саме в цей день рівно 7 років тому наші герої зробили вибір на користь свободи, навіть якщо за неї треба було віддати життя», – пише Порошенко.

«Російські бойовики намагалися взяти під контроль міжнародний аеропорт Донецька, вимагали в українських військових скласти зброю. Наші захисники здаватися не збиралися та мужньо тримали оборону аеропорту», – нагадав п’ятий Президент.

«Підрозділи спецназу за підтримки авіації завдали першого потужного удару по терористах. Того дня російські окупанти відступили, зазнавши великих втрат», – констатував Порошенко.

«Дякую українським «кіборгам», які у вирішальний момент взяли до рук зброю і захистили рідну землю. Дякую за небачену стійкість, витримку та мужність. Завдяки вам вистояла Україна! Вічна пам’ять, слава і честь Героям, які віддали життя за Україну», – пише п’ятий Президент.

Back to top button