Україна

61% “ковідних” витрат планується направити на проведення вакцинації

Загальний обсяг планового фінансування на “ковідні” витрати у 2021 сягає 17,1 мільярдів, з яких 10,5 мільярдів, або 61% цих коштів планується витратити на проведення вакцинації громадян. Про це повідомляє Центр аналізу публічних фінансів та публічного управління, пише 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

“Хоча у бюджеті-2021 минулорічний Covid-фонд було ліквідовано, за різними розпорядниками бюджетних коштів заплановано 15 бюджетних програм, спрямованих саме на фінансування потреб, пов’язаних з Ковід”, – йдеться у повідомленні.

Найбільші ковідні витрати-2021:

– 10,5 млрд грн, або 61% цих коштів планується витратити на проведення вакцинації громадян.

– 2,8 млрд грн – допомога від держави, на період пандемії, застрахованим особам, адміністратором якої є Пенсійний фонд України.

– 1,4 млрд грн – субвенція місцевим бюджетам на заходи, пов’язані з боротьбою з COVID-19. Розпорядником цієї допомоги є Мінфін.

– 1 млрд грн, за планом, має бути витрачено МОНом на субвенцію місцевим бюджетам на протидію COVID-19 у закладах загальної середньої освіти.

– 800 млн грн мають бути розподілені між МОЗ, МВС (Нацполіцією, Держприкордонслужбою та ДСНС) на доплати медикам, війсковим, спіробітникам поліції та прикордонної служби за роботу під час дії карантину.

Back to top button