Україна

30 запитань Президенту України: Зеленський 26 листопада проведе пресмарафон на екваторі своєї каденції

Низка українських журналістів, які не отримали запрошень на пресконференцію, мають намір вийти на акцію біля місця проведення зустрічі, щоб "висловити протест проти цензури"

Президент України Володимир Зеленський 26 листопада проведе пресмарафон у зв’язку з екватором своєї каденції.

На зустрічі з президентом будуть присутні представники лише 30 українських ЗМІ, – інформує 1News.

Пресмарафон “30 запитань Президенту України” розпочнеться о 12:00 і триватиме три години.

Захід транслюватиметься онлайн на офіційній Фейсбук-сторінці ОП та на провідних українських телеканалах.

Марафон відбудеться на тлі поширення інформації про можливе вторгнення Росії в Україну взимку та якраз після публікації розслідування про кількаденне святкування дня народження голови ОПУ Андрія Єрмака на державній резиденції в Карпатах з президентом серед запрошених.

Офіс президента планує провести прес-марафон у коворкінг Creative State Arsenal на метро «Арсенальна». Співвласник локації – консультант “Великого будівництва” Юрій Голік.

Низка українських журналістів, які не отримали запрошень на пресконференцію президента України Володимира Зеленського, присвячену екватору його перебування на посаді, мають намір вийти на акцію біля місця проведення зустрічі, щоб “висловити протест проти цензури”.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook співзасновниця проекту “Заборона” Катерина Сергацкова.

“Завтра журналісти, редактори та співробітники ЗМІ прийдуть під місце проведення так званої пресконференції президента Володимира Зеленського, щоб озвучити протест проти гібридної цензури”, — повідомила Сергацкова.

Співзасновниця “Заборони” наголосила, що журналісти мають рівні можливості в доступі до інформації та мають право поставити Зеленському запитання, відповіді на які потрібні суспільству, тоді як Офіс президента, за її словами, “хоче спілкуватися лише з обраними, створюючи лояльний міхур преси”.

Обурення щодо формату майбутньої пресконференції Зеленського висловила й Анастасія Товт, кореспондентка видання “Страна”, яке опинилося під санкціями РНБО.

“30 питань від журналістів. Жодної акредитації немає: вхід за особистими запрошеннями. Наче це не пресконференція, а закрита БДСМ-вечірка. Кастинг цих самих журналістів проведе Офіс президента. Виберуть, звичайно, найзубастіших і найсміливіших. Адже наш гарант не боїться критики”, — написала Товт.

Невдоволенням із цього питання поділилася й Анна Бабінець, головна редакторка агентства журналістських розслідувань “Слідство.Інфо”, яке оприлюднило фільм про офшори Зеленського.

“Раніше на пресконференції президента можна було хоча б спробувати акредитуватися. Одного разу “Слідство.Інфо” навіть змогло там побувати та поставити Зеленському кілька незручних питань. Тепер пресконференції організуються як приватні вечірки — на особисті запрошення з Офісу президента”, — написала головна редакторка агентства.

Бабінець зазначила, що представники “Слідство.Інфо” не отримали запрошення на пресконференцію, оскільки “запитання про офшори Зеленського, схоже, не в списку найважливіших” і “ще сильніше знижують рейтинг”.

Джерело: ZN.ua/Фокус

Back to top button